\require{AMSmath} Haakjes wegwerken Het lukt me niet de volgende som te vereenvoudigen:[-(ln(10)/(1-x))-(ln(1-x)/10)]/[(ln(10))2]Wie kan me helpen? herman Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 mei 2012 Antwoord $ \Large\begin{array}{l} \frac{{ - \frac{{\ln (10)}}{{1 - x}} - \frac{{\ln (1 - x)}}{{10}}}}{{\ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{ - \frac{{\ln (10)}}{{1 - x}} \cdot (1 - x) - \frac{{\ln (1 - x)}}{{10}} \cdot (1 - x)}}{{(1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{ - \ln (10) - \frac{{(1 - x) \cdot \ln (1 - x)}}{{10}} \cdot }}{{(1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{ - 10 \cdot \ln (10) - (1 - x) \cdot \ln (1 - x)}}{{10 \cdot (1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{(x - 1) \cdot \ln (1 - x) - 10 \cdot \ln (10)}}{{10 \cdot (1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} \\ \end{array} $ Meer kan ik er niet van maken. Minder ook niet... WvR dinsdag 22 mei 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het lukt me niet de volgende som te vereenvoudigen:[-(ln(10)/(1-x))-(ln(1-x)/10)]/[(ln(10))2]Wie kan me helpen? herman Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 mei 2012
herman Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 mei 2012
$ \Large\begin{array}{l} \frac{{ - \frac{{\ln (10)}}{{1 - x}} - \frac{{\ln (1 - x)}}{{10}}}}{{\ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{ - \frac{{\ln (10)}}{{1 - x}} \cdot (1 - x) - \frac{{\ln (1 - x)}}{{10}} \cdot (1 - x)}}{{(1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{ - \ln (10) - \frac{{(1 - x) \cdot \ln (1 - x)}}{{10}} \cdot }}{{(1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{ - 10 \cdot \ln (10) - (1 - x) \cdot \ln (1 - x)}}{{10 \cdot (1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} = \\ \frac{{(x - 1) \cdot \ln (1 - x) - 10 \cdot \ln (10)}}{{10 \cdot (1 - x) \cdot \ln ^2 (10)}} \\ \end{array} $ Meer kan ik er niet van maken. Minder ook niet... WvR dinsdag 22 mei 2012
WvR dinsdag 22 mei 2012
©2001-2024 WisFaq