Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Hoe moet ik deze vergelijking oplossen?
log2x-(log2+log3)logx+log2*log3=0
Alvast bedankt.

Irene
Student hbo - zaterdag 18 januari 2003

Antwoord

Neem voor y=log x, dan staat er zoiets als:
y2-(log2+log3)·y+log2·log3=0
Denk aan de produkt-som-methode!
(y-log2)(y-log3)=0
Ah...
(logx-log2)(logx-log3)=0
Enz...

WvR
zaterdag 18 januari 2003

©2001-2024 WisFaq