Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe moet ik de formule in mijn rekenmachine bij cos en sin

Hallo,

Altijd als een formule krijg waarin een cosinus of een sinus staat voer ik dit verkeerd in, want er komt altijd een verkeerd antwoord uit
Wat ik moet invullen als er staat:
DL=30-20cos(A) geld zowel voor
0° A 90° en 90° A 180°

Mij lijkt dat 0 en 90 hetzelfde moeten zijn, want dat staat er precies tegenover elkaar(de raaklijn heeft dezelfde afstand) het zelfde als bijvoorbeeld 15° en 105° en als je dat dan invult dat er hetzelfde uit komt
maar ik krijg bij 15°
Dl=30-20cos(15)
Dl=10.6814
en bij 105°
Dl=30-20cos(105)
Dl=35.1763

of moet ik de knop cos^-1 gebruiken?

Nicole
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 mei 2012

Antwoord

Tik eens cos(15°) en cos(105°) in om te zien dat het niet dezelfde getallen zijn!

MBL
maandag 14 mei 2012

©2001-2024 WisFaq