Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67540 

Re: Middelloodvlak

Bedankt voor de snelle reaktie!
Helaas ik kom er na uren de stof te bestuderen nog niet uit.

Freek
Student hbo - vrijdag 11 mei 2012

Antwoord

De coördinaat van M is
(2+1/2,1+0/2,0+4/2) =

(3/2,1/2,2)

De richtingsvector van PQ is (2-1,1-0,0-4) = (1,1,-4)
Dit is dus een normaalvector van het middelloodvlak.
Het linkerlid van de vergelijking is dus :
1.x + 1.y -4.z = ...
x + y - 4z = ...

Het punt M ligt is dit vlak, dus de vergelijking van het middelloodvlak is
x + y - 4z = -6

-6 vind je door de coördinaat van M in te vullen in het linkerlid van de vergelijking : 3/2 + 1/2 - 4.2 = -6


LL
vrijdag 11 mei 2012

©2001-2024 WisFaq