\require{AMSmath} Vermenigvuldiging imaginaire getallen Hallo, ik had een vraag betreft het volgende: sin(a+b) heeft als uitkomst sinacosb+cosasinb. Wanneer ik het vraagstuk zelf uitwerk kom ik op het volgende: sin(a+b)= Im((cosa+ i sina)(cosb+ i sinb). wanneer ik hier de som als merkwaardig product uitreken krijg ik niet het zelfde als de uitkomst. kan iemand hier even naar kijken? grt Maurice Mauric Student universiteit - donderdag 10 mei 2012 Antwoord Hallo Als je dit product uitwerkt, bekom je een reeel gedeelte en een imaginair gedeelte (met "i"). Het reële gedeelte is : cosa.cosb - sina.sinb = cos(a+b) Het imaginaire gedeelte is : cosa.sinb + sina.cosb en dit is inderdaad sin(a+b) LL donderdag 10 mei 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik had een vraag betreft het volgende: sin(a+b) heeft als uitkomst sinacosb+cosasinb. Wanneer ik het vraagstuk zelf uitwerk kom ik op het volgende: sin(a+b)= Im((cosa+ i sina)(cosb+ i sinb). wanneer ik hier de som als merkwaardig product uitreken krijg ik niet het zelfde als de uitkomst. kan iemand hier even naar kijken? grt Maurice Mauric Student universiteit - donderdag 10 mei 2012
Mauric Student universiteit - donderdag 10 mei 2012
Hallo Als je dit product uitwerkt, bekom je een reeel gedeelte en een imaginair gedeelte (met "i"). Het reële gedeelte is : cosa.cosb - sina.sinb = cos(a+b) Het imaginaire gedeelte is : cosa.sinb + sina.cosb en dit is inderdaad sin(a+b) LL donderdag 10 mei 2012
LL donderdag 10 mei 2012
©2001-2024 WisFaq