Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67527 

Re: Ontbinden in factoren

hoe werk ik dan de haakjes weg van (x+1)0.5?

herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 7 mei 2012

Antwoord

Gewoon niet! Met $\sqrt{ }$(x + 1) valt helemaal niks te doen!
Maak vooral niet de fout te denken dat $\sqrt{ }$(x + 1) = $\sqrt{ }$(x) + $\sqrt{ }$(1).
Vul maar een x in om te zien dat het meestal niet klopt!
Misschien is het handiger als je de opgave wat uitvoeriger opstuurt, want nu valt er domweg niks te doen!

MBL
maandag 7 mei 2012

©2001-2024 WisFaq