\require{AMSmath} Goniometrische substitutie ($\sqrt{ }$(9-x2))/x2 dx ik ben tot zover gekomen:cos2u / sin2u du deze kan ik niet meer primitiveren.Wie kan het mij vertellen? Jack Student hbo - zaterdag 5 mei 2012 Antwoord Beste Jack,Herschrijf eenvoudig via cos2u + sin2u = 1:$$\frac{\cos^2 u}{\sin^2 u} = \frac{1-\sin^2 u}{\sin^2 u} = \frac{1}{\sin^2 u} - \frac{\sin^2 u}{\sin^2 u} = \frac{1}{\sin^2 u} - 1$$Lukt het zo?mvg,Tom td zondag 6 mei 2012 Re: Goniometrische substitutie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
($\sqrt{ }$(9-x2))/x2 dx ik ben tot zover gekomen:cos2u / sin2u du deze kan ik niet meer primitiveren.Wie kan het mij vertellen? Jack Student hbo - zaterdag 5 mei 2012
Jack Student hbo - zaterdag 5 mei 2012
Beste Jack,Herschrijf eenvoudig via cos2u + sin2u = 1:$$\frac{\cos^2 u}{\sin^2 u} = \frac{1-\sin^2 u}{\sin^2 u} = \frac{1}{\sin^2 u} - \frac{\sin^2 u}{\sin^2 u} = \frac{1}{\sin^2 u} - 1$$Lukt het zo?mvg,Tom td zondag 6 mei 2012
td zondag 6 mei 2012
©2001-2024 WisFaq