Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen

Kf en Kg zijn de grafieken van de functies f(x)=ln x en g(x)= x/e
Bewijs algebraïsch (controleer eventueel grafisch) dat de krommen Kf en Kg elkaar raken.
Hoe moet ik dit oplossen?
Alvast bedankt!

jan
3de graad ASO - zaterdag 5 mei 2012

Antwoord

Hallo

g(x) is een rechte met een vaste richtingscoëfficiënt.
Bepaal met behulp van de afgeleide voor welke waarde van x de raaklijn van de functie f(x) dezelfde rico heeft.
Toon aan dat f(x) = g(x) voor deze waarde van x .

LL
zaterdag 5 mei 2012

 Re: Bewijzen 

©2001-2024 WisFaq