\require{AMSmath} Bewijs logaritmen Hallo,Ik moet bewijzen dat: gloga+glogb=glog(a·b)Ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. bouddo Leerling mbo - donderdag 3 mei 2012 Antwoord Dit volgt gemakkelijk uit $a = g^{{}^g\log (a)}$ en de rekenregels van machten:$\begin{array}{l} {}^g\log (a) + {}^g\log (b) = {}^g\log (a \cdot b) \\ g^{{}^g\log (a) + {}^g\log (b)} = g^{{}^g\log (a \cdot b)} \\ \end{array}$Dus? WvR donderdag 3 mei 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik moet bewijzen dat: gloga+glogb=glog(a·b)Ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. bouddo Leerling mbo - donderdag 3 mei 2012
bouddo Leerling mbo - donderdag 3 mei 2012
Dit volgt gemakkelijk uit $a = g^{{}^g\log (a)}$ en de rekenregels van machten:$\begin{array}{l} {}^g\log (a) + {}^g\log (b) = {}^g\log (a \cdot b) \\ g^{{}^g\log (a) + {}^g\log (b)} = g^{{}^g\log (a \cdot b)} \\ \end{array}$Dus? WvR donderdag 3 mei 2012
WvR donderdag 3 mei 2012
©2001-2024 WisFaq