Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67142 

Re: Steiner-ellipsen (kleinste en grootste ellips in en om een driehoek) een dr

Ref.: uw antwoord van 28 maart 2012
Voor de omgeschreven Steiner-ellips ben ik tewerk gegaan volgens uw aanbeveling. Na verschillende substituties vind ik het volgende stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden p, q en j:
1. K(p2+q2) - L(p2-q2)cos(2j+phi)/cos phi = 18p2q2
2. N(p2+q2) + O(p2-q2)cos(2j+chi)/cos chi = 18p2q2
3. Q(p2+q2) + R(p2-q2)cos(2j+psi)/cos psi = 18p2q2
waarin al de coëfficiënten K, L, N, O, Q, R, phi, chi en psi uitgedrukt zijn in de gegeven getallen b, c en a. Maar hier zit ik vast. Ik weet zeker dat jullie een trukendoos hebben staan om dit varkentje te wassen. Nieuwsgierig wacht ik op antwoord, waarvoor ik zeer dankbaar ben.

S. Verhezen, 2540-Hove, België
e-mail: steven.verhezen@telenet.be

S. Ver
Iets anders - zondag 29 april 2012

Antwoord

Hebt u hier voor uzelf phi al in de gegeven getallen uitgedrukt? Dan zullen uw drie vergelijkingen een afhankelijk stelsel vormen, en kunt u er een weglaten.

U kunt vervolgens, bij gegeven b en c en alpha, mbv een computerprogramma systematisch een groot aantal paren p,q proberen totdat ongeveer aan de overblijvende twee vergelijkingen voldaan is.

hr
donderdag 10 mei 2012

©2001-2024 WisFaq