Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

A en B berekenen aan de hand van een formule

Hoe moet je aan de hand van een formule A en B berekenen? Blijkbaar moet je gaan werken met kruislings vermenigvuldigen. Maar ik snap niet hoe. Als voorbeeld: de formule 15=10´A´60¸67´(100-p) is te herschrijven tot de formule: A=a´p+b. Het verband tussen A en p is lineair. Bereken a en b. Hoe moet je dit nu oplossen?

Esther
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 april 2012

Antwoord

Er staat 600A/67(100 - p) = 15
Kruislings levert op: 600A = 15·67·(100 - p) = 100500 - 1005p
Als je nu alles door 600 deelt, dan komt de A toch in z'n eentje te staan?!
Kortom: A = 167,5 - 1,675p

MBL
zondag 29 april 2012

©2001-2024 WisFaq