Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Transformaties

De grafiek van de functie f(x)=2.2x+1-1 kun je door transformeren uit de grafiek van de functie g(x)=2x laten ontstaan.

Het probleem zit m in de volgende vraag:

Het punt (0,1) op de grafiek van g wordt na transformaties een punt op de grafiek van f. bereken de ccordinaten van dit punt.

Het antwoord model geeft geen uitleg ze zeggen dit:

(0,1)$\to$(-1,1)$\to$(-1,2)$\to$(-1,1) of (0,1)$\to$(0,4)$\to$(0,3)

maar de vraag is wat is de aanpak of hoe hebben ze dit gedaan?

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 27 april 2012

Antwoord

Je moet 'even' de verschillende transformaties 'doorlopen':

y=2x
1 naar links
y=2x+1
vermenigvuldigen met 2 t.o.v. de x-as
y=2·2x+1
1 naar beneden
y=2·2x+1-1

(0,1)
1 naar links
(-1,1)
vermenigvuldigen met 2 t.o.v. de x-as
(-1,2)
1 naar beneden
(-1,1)

..en dat moet het dan zijn. Wat je na 'of' schrijft begrijp ik ook niet...

WvR
zaterdag 28 april 2012

©2001-2024 WisFaq