Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele ongelijkheid oplossen

Hallo,

Hoe kun je het beste deze exponentiele ongelijkheid oplossen want op de gr raak ik in de war als ik ze allebei invoer dan weet ik niet wat Y1 is en Y2 en algebraisch lukt ook niet zo:

350*0,55^x 100 *0,75^x
3,5*0,55^x 0,75^x

Verder kom ik niet en op de GR raak ik in de war door dat de grafieken op elkaar likken en ik niet weet wat Y1 en Y2 meer is.

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 27 april 2012

Antwoord

Neem:

Y1=350*.55^X
Y2=100*.75^X

Met window[0,10]x[0,350]

Je kunt dan met CALC en intersect vrij eenvoudig het snijpunt bepalen.

q67470img1.gif

Wanneer is Y1 nu groter dan Y2? Als X4,04...
Meer moet het niet zijn.

Je kunt aan het functievoorschrift zien welke functie bij welke grafiek hoort. Y1 'begint' voor X=0 bij Y=350. Toch?

WvR
zaterdag 28 april 2012

©2001-2024 WisFaq