Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulo rekenen


Ik vraag me af wat de correcte notatie voor modulogetallen is want ik ben al verschillende notaties tegengekomen.

21=9(mod 12)
of
9=21(mod 12)

Bram
3de graad ASO - zaterdag 18 januari 2003

Antwoord

Beide zijn goed. 21=9(mod12) betekent toch niets anders dan dat 12 deelbaar is op 21 - 9.
Maar dan is 12 óók deelbaar op 9 - 21.
Het enige wat je van de notatie zou kunnen zeggen is dat je (denk ik) vaker ziet 21º9(mod12) (dus met een symbool dat uit 3 streepjes bestaat)

MBL
zaterdag 18 januari 2003

©2001-2024 WisFaq