Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bedrag bepalen van inleg

Op 1 januari 2002 heeft iemand een kapitaal van 7969,24 op zijn spaarrekening staan. Hte kapitaal staat al jaren vast tegen een rente van 6%. de rente wordt ieder jaar bijgeschreven

de spaarder heeft waarschijnlijk een rond bedrag ingelegd toen hij begon met sparen. wanneer denk je dat hij begonnen is met welk bedrag?

Ik heb de volgende uitwerking die verschilt van het antwoord van het model

7969,24·1.06x=0
x=1,06log7969,24
x=log7969,24/log 1,06=19,11
hij is dus in 2002-19 jaar =1983 begonnen met 0 eur
maar het model geeft dat hij 5000 eur heeft ingelegd op 1 januari 1994 zonder toelichting is mijn uitwerking fout trouwens?

bouddo
Leerling mbo - zondag 22 april 2012

Antwoord

Ja dat lijkt me nogal fout, als je met 0 euro begint zul je nooit rente krijgen toch? En heb je uiteindelijk nog steeds 0 euro.
Pak eens je rekenmachine en bereken 7969,24/1.06^x voor x=1 tot 10.
Welk van de waarden van x levert ongeveer een rond getal op?

hk
zondag 22 april 2012

©2001-2024 WisFaq