Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten en exponenten en formules

formule D=0,0285GL3
D is in cm, L in meters, G (gewicht) in kg.

a) bij gewicht van 250 kg heeft een paneel een doorbuiging van 12 mm. bereken de afstand tussen de latten in cm nauwkeurig

b) een paneel ligt 25 mm boven de grond. bereken maximaal toelaatbare afstand tussen de latten in het geval de klant van een maximaal gewicht van 300 kg uitgaat.

saar
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 april 2012

Antwoord

a)
D = 12 mm = 1,2 cm
G = 250

Invullen geeft:
1,2=0,0285·250·L3
1,2=7,125·L3
L3=$\frac{1,2}{7,125}$=0,1684210526
L=3$\sqrt{ }$0,1684210526$\approx$0,5522...

b)
G = 300 kilo
D = 25 mm = 2,5 cm
Invullen en dan oplossen als hierboven.

Je moet de spelregels ook maar 's lezen.

WvR
zondag 22 april 2012

©2001-2024 WisFaq