Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwentelingslichamen

Bereken het volume van het omwentelingslichaam dat ontstaat door de ingekleurde figuur te wentelen om de x-as.
Alle integralen die nodig zijn om dit volume te bepalen moeten manueel berekend worden.
De ingekleurde figuur is tussen f(x)=x3 g(x)=10-x en h(x)=x-4
Alvast bedankt

Jan Sc
3de graad ASO - dinsdag 17 april 2012

Antwoord

Hallo, Jan.

Ik heb de ingekleurde figuur niet gezien, maar ik neem aan dat hij geheel in het eerste kwadrant ligt (en dat de omschrijving dus niet helemaal klopt), anders wordt het ingewikkeld.

Onder deze aanname komt er

$\pi$ $\int{}$02 (x3)2 dx +

$\pi$ $\int{}$24 (10-x)2 dx +

$\pi$ $\int{}$47 (10-x)2 - (x-4)2 dx.

hr
donderdag 19 april 2012

©2001-2024 WisFaq