\require{AMSmath} Los op voor x ln x = 1/3(ln16+2ln2)ik heb dit zo gedaan :ln x = 1/3ln16+2/3ln2x= 161/3 +22/3 =4.10 maar dit moet eigenlijk 4 zijnWaar zit mijn denkfout? l Student universiteit België - dinsdag 10 april 2012 Antwoord Ik weet niet welke rekenregels je in gedacht had, maar die laatste regel is fantasie...$\begin{array}{l} \ln (x) = \frac{1}{3}\left( {\ln (16) + 2 \cdot \ln (2)} \right) \\ 3 \cdot \ln (x) = \ln (16) + 2 \cdot \ln (2) \\ \ln (x^3 ) = \ln (16) + \ln (2^2 ) \\ \ln (x^3 ) = \ln (64) \\ x^3 = 64 \\ x = 4 \\ \end{array}$Dat is nog 's andere koek! WvR dinsdag 10 april 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ln x = 1/3(ln16+2ln2)ik heb dit zo gedaan :ln x = 1/3ln16+2/3ln2x= 161/3 +22/3 =4.10 maar dit moet eigenlijk 4 zijnWaar zit mijn denkfout? l Student universiteit België - dinsdag 10 april 2012
l Student universiteit België - dinsdag 10 april 2012
Ik weet niet welke rekenregels je in gedacht had, maar die laatste regel is fantasie...$\begin{array}{l} \ln (x) = \frac{1}{3}\left( {\ln (16) + 2 \cdot \ln (2)} \right) \\ 3 \cdot \ln (x) = \ln (16) + 2 \cdot \ln (2) \\ \ln (x^3 ) = \ln (16) + \ln (2^2 ) \\ \ln (x^3 ) = \ln (64) \\ x^3 = 64 \\ x = 4 \\ \end{array}$Dat is nog 's andere koek! WvR dinsdag 10 april 2012
WvR dinsdag 10 april 2012
©2001-2024 WisFaq