\require{AMSmath} Ongelijkheid oplossen Ik moet de volgende ongelijkheid oplossen:4+2x/(x-1)$\leq$3eerst gelijkstellen geeft:3(x-1)=4+2x3x-3=4+2xx=7dus:4+2x/(x-1)$\leq$3 dan x$\geq$7Maar het antwoordmodel geeft x$\leq$1 ook als oplossing die kan ik niet vinden. bouddo Leerling mbo - maandag 9 april 2012 Antwoord Zo los je geen ongelijkheid op, maar zo:$\large\begin{array}{l} \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} \le 3 \\ \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} - 3 \le 0 \\ \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} - 3 \cdot \frac{{x - 1}}{{x - 1}} \le 0 \\ \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} - \frac{{3x - 3}}{{x - 1}} \le 0 \\ \frac{{4 + 2x - 3x + 3}}{{x - 1}} \le 0 \\ \frac{{7 - x}}{{x - 1}} \le 0 \\ \end{array}$De oplossing is x$<$1 of x$\geq$7Jaja... werk aan de winkel.Zie ook Het oplossen van ongelijkheden WvR maandag 9 april 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de volgende ongelijkheid oplossen:4+2x/(x-1)$\leq$3eerst gelijkstellen geeft:3(x-1)=4+2x3x-3=4+2xx=7dus:4+2x/(x-1)$\leq$3 dan x$\geq$7Maar het antwoordmodel geeft x$\leq$1 ook als oplossing die kan ik niet vinden. bouddo Leerling mbo - maandag 9 april 2012
bouddo Leerling mbo - maandag 9 april 2012
Zo los je geen ongelijkheid op, maar zo:$\large\begin{array}{l} \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} \le 3 \\ \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} - 3 \le 0 \\ \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} - 3 \cdot \frac{{x - 1}}{{x - 1}} \le 0 \\ \frac{{4 + 2x}}{{x - 1}} - \frac{{3x - 3}}{{x - 1}} \le 0 \\ \frac{{4 + 2x - 3x + 3}}{{x - 1}} \le 0 \\ \frac{{7 - x}}{{x - 1}} \le 0 \\ \end{array}$De oplossing is x$<$1 of x$\geq$7Jaja... werk aan de winkel.Zie ook Het oplossen van ongelijkheden WvR maandag 9 april 2012
WvR maandag 9 april 2012
©2001-2024 WisFaq