Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Massamiddelpunt bepalen

Ik moet het massamiddelpunt in de x-richting van de functie 2Öx tussen x=0 en x=1 bepalen, nu moet ik hiervoor eerst de oppervlakte kennen. Deze heb ik al uitgerekend met de integraal van de functie en dit is 4/3.

Nu zie ik in de uitwerking van mijn leraar een totaal andere oppervlakte doordat hij de integraal van 2*1 aftrekt om de oppervlakte te bepalen, ik heb echter geen idee waarom... Ik kan verder ook geen informatie vinden over waarom dit gebeurd. Kunnen jullie mij dit uitleggen?

Als ik een mail-adres van jullie heb, kan ik de digitale uitwerking die ik heb ook doorsturen.


Alvast bedankt!

Gr. Daan

Daan d
Student hbo - zondag 8 april 2012

Antwoord

Beste Daan,

Je berekening klopt wellicht, want die oppervlakte is inderdaad 4/3. Ik vermoed dat je een formule gezien hebt waarbij je vervolgens ook de integraal van x over dat gebied moet berekenen en dit resultaat delen door de oppervlakte om de x-coördinaat van het massamiddelpunt te vinden; in de veronderstelling van een uniforme massadichtheid.

Die laatste integraal zou 4/5 moeten leveren zodat je voor die x-coördinaat (4/5)/(4/3) = 3/5 vindt.

mvg,
Tom

td
zondag 8 april 2012

©2001-2025 WisFaq