Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67327 

Re: Re: Integreren met cilinder coordinaten

Hoi Tom,

Als ik de grenswaarde 2 invul in de functie dan houdt ik over:

4*4/2 + 4*8/3sint + 8*z/2 =

8 + 32/3 sint + 8z/2 is deze wijze verkeerd dan?

groet

Mauric
Student universiteit - zaterdag 7 april 2012

Antwoord

Beste Maurice,

Dat is toch iets anders dan wat je eerder schreef? Hier komt het inderdaad neer op het invullen van r = 2, want overal treedt een factor r op zodat het in r = 0 ook gewoon 0 wordt (maar dat hoeft in het algemeen niet zo te zijn!).

Maar nu vergeet je het minteken bij de term met de sinus; als je dat aanpast dan komt het overeen met wat ik in mijn vorig antwoord schreef:

8 - 32/3 sin(t) + 8z/2 = 8 + 4z - 32/3 sin(t) = 4(z+2) - 32/3 sin(t)

Dan kan je verder?

mvg,
Tom

td
zaterdag 7 april 2012

©2001-2024 WisFaq