Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee integralen

Goede dag,
Ik heb hier 2 , mijns inziens moeilijke integralen, waar ik mee worstel en heb geprobeerd via substitutie tot een basisintegraal te komen...(t- formules zijn ook moeilijk met de term ex)
Maar dat lukt zo niet. Er komt blijkbaar wat meer bij kijken en het zou me plezieren ,moesten jullie mij iets kunnen aanreiken dat tot een oplossing zou kunnen leiden.
Ziehier de beide oef.:
Grenzen tussen $\pi$ en 2$\pi$ voor beide oef.
de eerste luidt:
$\int{}$(sinx)dx(/(ex+sinx+cosx)
en de tweede :
$\int{}$(ex+cosx)dx/(ex+sinx+cosx).
Vriendelijke groeten,

Rik Le
Iets anders - vrijdag 6 april 2012

Antwoord

Grapje.
Noem f(x)=sin(x)/(ex+sinx+cosx) en
g(x)=(ex+cosx)/(ex+sinx+cosx)
Bereken nu eens h(x)=f(x)+g(x) en k(x)=f(x)-g(x).
Kun je h(x) en k(x) primitiveren?
Schrijf dan eens f(x)=1/2(h(x)+k(x)).
Analoog kun je ook g(x) uitdrukken in h(x) en k(x).

hk
vrijdag 6 april 2012

©2001-2025 WisFaq