Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakteberekening bij bepaalde integratie

Hallo

Bepaal de oppervlakte van de figuur ingesloten door de grafiek van de functie f(x) = x4 - 12x2, de x-as en de verticale lijnen door de buigpunten van de f-grafiek.

Het antwoord is $\frac{72}{5}\sqrt{2}$ maar ik kom daar iets heel anders uit... kan u mij helpen?

Thomas
3de graad ASO - vrijdag 6 april 2012

Antwoord

q67317img1.gif

Met x=$-\sqrt{2}$ en x=$\sqrt{2}$ als grenzen krijg je:

$
Opp. = - \int\limits_{ - \sqrt 2 }^{\sqrt 2 } {x^4 - 12x^2} dx
$

...en dat moet kunnen...
Anders horen we 't wel.

WvR
vrijdag 6 april 2012

©2001-2024 WisFaq