Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een weggeslingerde kogel

Een weggeslingerde kogel beswchrijft de volgende baan:

h=-0,02(x-10)2+4

Leg uit mbv transformaties hoe je de volledige baan van de kogel op de grafische rekenmachine kan krijgen

x-x-10-(x-10)2--0,02(x-10)2--0,02(x-10)2+4

Dan zegt de modeluitwerking:

Dus 0x25 nemen Hoe komen ze aan deze venster instelling voor X?

en ook:

er wordt ook vermenigvuldigd met 0,02 dus 0y5
is voldoende

Hoe zien ze dit zo gauw?

bouddo
Leerling mbo - donderdag 5 april 2012

Antwoord

Wat het nut is van die transformaties hier weet ik ook niet.
De baan begin op x=0 en h=2.
De baan eindigt als h=0.
Dus we kunnen oplossen:
Voor welke x0 geldt: -0,02(x-10)2+4=0
Dus (x-10)2=200, x-10=Ö200
Hieruit volgt x=24.14
Dus kies venster [0,25].


Voor het y-venster:
De baan is een bergparabool met top (10,4).
(Dat kun je direct uit het functievoorschrift zien toch?)
Dus y-venster [0,5].

hk
donderdag 5 april 2012

©2001-2024 WisFaq