Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een sneeuwbal

Een sneeuwbal word van een helling gerold. De sneeuwbal wordt bij elke omwenteling dikker. De sneeuwbal heeft bij het moment van loslaten een diameter 10 cm en bij elke omwenteling neemt de dikte met 1 cm toe (neem aan dat de sneeuwbal zuiver rond is en bij elke omwenteling zuiver rond blijft). Het volume van een bol is V=4/3$\pi$r3. De hoeveelheid sneeuw is een functie van het aantal omwentelingen S(a)
Stel een formule van S(a) op.
Ik heb echt geen idee hoe je deze op moet stellen.

bouddo
Leerling mbo - donderdag 5 april 2012

Antwoord

r loopt van 10 tot... in stapjes van 1, dus:

S(a)=$\frac{4}{3}\pi$(10+a)3

Controleren?
Bij S(0) is r=10. Klopt!
Bij S(1) is r=11. Klopt!
Enz..
Klopt!

Maar 't klopt niet. Zie reaktie!

WvR
donderdag 5 april 2012

 Re: Een sneeuwbal 

©2001-2024 WisFaq