Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik en vensterinstelllingen bepalen

Gegeven is de functie:

f(x)=10x2/(x-20)2

Gevraagd:

a)Bepaal domein en bereik

b)Breng de grafiek zo in beeld dat alle karaketeristieken zichtbaar zijn. Schrijf de bijbehorende vensterinstellingen op

a) ik heb domein x20 en x20 dit heb ik goed maar bij het bereik had ik R maar dit is niet goed de modeluitwerking geeftB=[0,1 verenigd met 1,--- dit begrijp ik niet.

b)Ik had als venster instelling ongeveer

X: -20x40
Y: 0y4000 Als ik de grafiek plot dan krijg ik m bij deze venster instelling toch geheel op mijn scherm geloof ik maar de model uitwerking wijkt erg af van mijn antwoord dat geeft:

X: -200=]x200
Y 0y50

Mijn vraag is hoe kom ik nou hier aan de beste vensterinstelling zodat bij deze functie alle karaketerstieken zichtbaar zijn?

bouddo
Leerling mbo - woensdag 4 april 2012

Antwoord

Hallo

Het bereik is +, dus alle positieve getallen, 0 inbegrepen.
In je modeluitwerking wordt blijkbaar 1 als beeld uitgesloten, maar dit klopt niet.
De vensterinstelling uit de modeluitwerking is wel beter, want daar zie je ook de horizontale asymptoot (y = 10)

LL
woensdag 4 april 2012

©2001-2024 WisFaq