Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantonen van een formule

Voor een kopieerapparaat bedraaggd de maandelijkse huur 200 euro. Per kopie bedragen de materiaalkosten 0.0075 en de totale maandelijkse kosten K worden bepaald door
K(a)=200/a+0.075
Toon dat aan.
Mijn vraag is hoe toon je dit aan dit is toch een gegeven?

bouddo
Leerling mbo - woensdag 4 april 2012

Antwoord

Ergens klopt er iets niet. Als je 'a' kopieën maakt dan zijn de totale kosten gelijk aan:

$T(a)=200+0,0075a$

Per kopie (en dat zal wel de bedoeling zijn) moet je nog delen door 'a' kom je dan uit op:

$K(a)=\frac{200}{a}+0,0075$

Ergens is er dan wel een '0' te veel Maar zoiets moet het zijn.

WvR
woensdag 4 april 2012

©2001-2024 WisFaq