Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereik en horizontale asymptoot bepalen

Bepaal van de volgende functie de horizontale en verticale asymptoot en schrijf het domein en bereik op:

K(x)=x2/(x2+4)

geen ha
va delen van teller en noemer door x2 geeft 1/(1+4/x2) voor x naart oneindig gaat de breuk naar dus ha y=1
Dk=R
Maar het bereik is [0.1] ik had yen y1 waarom is het bereik hier [0.1] ???

boudou
Leerling mbo - woensdag 4 april 2012

Antwoord

De grafiek gaat door (1,$\frac{1}{5}$). Teller en noemer zijn altijd groter of gelijk aan 0. De grafiek snijdt de lijn y=1 niet... geen verticale asymptoten, dus waar moet je zijn!? Er is geen ontkomen aan: het bereik is [0,1.

WvR
donderdag 5 april 2012

©2001-2024 WisFaq