\require{AMSmath} Bepalen van de horizontale asymptoot Schrijf bij de volgende functie de asymptoten het domein en het bereik op:h(x)=x/(x2-4)va x=2 en x=-2ha lim x naar oneindig geeft (1/x)/(x-4)/(x)=0/(oneindig-0)=0 de horizontale asymptoot heb ik hier fout wat doe ik verkeerd ? bouddo Leerling mbo - woensdag 4 april 2012 Antwoord Delen door de hoogste macht van x geeft:$\large\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{x}{{x^2 - 4}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\frac{x}{{x^2 }}}}{{\frac{{x^2 }}{{x^2 }} - \frac{4}{{x^2 }}}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\frac{1}{x}}}{{1 - \frac{4}{{x^2 }}}} = \frac{0}{1} = 0$Opgelost! WvR donderdag 5 april 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Schrijf bij de volgende functie de asymptoten het domein en het bereik op:h(x)=x/(x2-4)va x=2 en x=-2ha lim x naar oneindig geeft (1/x)/(x-4)/(x)=0/(oneindig-0)=0 de horizontale asymptoot heb ik hier fout wat doe ik verkeerd ? bouddo Leerling mbo - woensdag 4 april 2012
bouddo Leerling mbo - woensdag 4 april 2012
Delen door de hoogste macht van x geeft:$\large\mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{x}{{x^2 - 4}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\frac{x}{{x^2 }}}}{{\frac{{x^2 }}{{x^2 }} - \frac{4}{{x^2 }}}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\frac{1}{x}}}{{1 - \frac{4}{{x^2 }}}} = \frac{0}{1} = 0$Opgelost! WvR donderdag 5 april 2012
WvR donderdag 5 april 2012
©2001-2024 WisFaq