\require{AMSmath} De partiele afgeleide Hallo,Ik wil van de volgende functie de partiele afgeleide over y berekenen. Ik kom er alleen niet uit.f(x,y)=-y/(x+y2)Groet Mauric Student universiteit - dinsdag 3 april 2012 Antwoord Dat lijkt me een typisch geval van quotiëntregel: \begin{array}{l} \Large f(x,y) = \frac{{ - y}}{{x + y^2 }} \\ f_y = \frac{{ - 1 \cdot \left( {x + y^2 } \right) - - y \cdot 2y}}{{\left( {x + y^2 } \right)^2 }} \\ f_y = \frac{{ - x - y^2 + 2y^2 }}{{\left( {x + y^2 } \right)^2 }} \\ f_y = \frac{{ - x + y^2 }}{{\left( {x + y^2 } \right)^2 }} \\ \end{array} Valt mee toch? Of zijn er nog onduidelijkheden? WvR woensdag 4 april 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik wil van de volgende functie de partiele afgeleide over y berekenen. Ik kom er alleen niet uit.f(x,y)=-y/(x+y2)Groet Mauric Student universiteit - dinsdag 3 april 2012
Mauric Student universiteit - dinsdag 3 april 2012
Dat lijkt me een typisch geval van quotiëntregel: \begin{array}{l} \Large f(x,y) = \frac{{ - y}}{{x + y^2 }} \\ f_y = \frac{{ - 1 \cdot \left( {x + y^2 } \right) - - y \cdot 2y}}{{\left( {x + y^2 } \right)^2 }} \\ f_y = \frac{{ - x - y^2 + 2y^2 }}{{\left( {x + y^2 } \right)^2 }} \\ f_y = \frac{{ - x + y^2 }}{{\left( {x + y^2 } \right)^2 }} \\ \end{array} Valt mee toch? Of zijn er nog onduidelijkheden? WvR woensdag 4 april 2012
WvR woensdag 4 april 2012
©2001-2025 WisFaq