Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Mathematiseren

De leden van een kaartclub betalen maandelijks lidgeld voor een totale som van € 84.
Onenigheid zorgt ervoor dat 7 leden opstappen.
Teneinde het maandelijks totaal van € 84 te behouden, verhoogt de maandelijkse bijdrage per lid met €2.

Hoeveel leden waren er oorspronkelijk?

Witdoe
Overige TSO-BSO - maandag 2 april 2012

Antwoord

Als n het aantal leden is en p het maandelijkse lidgeld dan geldt:

n·p=84
(n-7)(p+2)=84

Oplossen geeft dan:

n = 21 en p = 4

Handig he?

WvR
maandag 9 april 2012

©2001-2024 WisFaq