Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweede graads vergelijkingen in Excel

Dag heer/mevrouw,

In Excel kan je handig de waardes van een reeks (x's en y's) het lineaire verband laten berekenen: y = a x + b
de richtingscoefficiënt a is in Excel =SLOPE(y'waardes; x's waardes) en de asafsnede b is in Excel =INTERCEPT(y's waardes; x's waardes) en voor de determinatiecoeffiënt r2 =RSQ(y's waardes, x's waardes) (ook kan je een trendlijn plotten)

Mijn vraag is hoe doe je dat voor een tweede graadsvergelijking: y = a x2 + b x + c ?
Met de gegevens:
x = 1, 2, 3
y = 45, 35 ,28

Ik wil dus in een Excel bestand de exacte getallen berekend hebben: voor a en b en c.
(dus niet plotten, 2de graads polynoom..)

Groet,

Mario

Mario
Student hbo - donderdag 29 maart 2012

Antwoord

Hallo

in Excel kun je enkel lineaire en exponentiële verbanden (regressie) zoeken.
Dus geen kwadratische verbanden.

LL
donderdag 29 maart 2012

 Re: Tweede graads vergelijkingen in Excel 
Re: Tweede graads vergelijkingen in Excel
Re: Tweede graads vergelijkingen in Excel

©2001-2025 WisFaq