\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 67239 Re: Re: Bewijs driehoek gelijkbenig cirkels Oke!Dus uitwerking is als volgt?PA·PB = PC2PA·PB = PC·PCPA/PC = PC/PB, dus gelijkvormigheid te bewijzenÐP = ÐPÐACP = ÐABCÐABC = ÐB = 1/2boogACÐM = boog(AC) (middelpuntshoek)ÐACP = 90° - ÐACM = 90° - xÐACP = 1/2(180° - 2x) = 1/2ÐMDus:ÐACP = 1/2boog(AC)Dus ÐACP is een omtrekshoek.Driehoek PAC en driehoek PCB zijn gelijkvormig. Richar Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 maart 2012 Antwoord Dag Richard,Ja, zo is 't wel ongeveer.Groet, dk woensdag 28 maart 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Oke!Dus uitwerking is als volgt?PA·PB = PC2PA·PB = PC·PCPA/PC = PC/PB, dus gelijkvormigheid te bewijzenÐP = ÐPÐACP = ÐABCÐABC = ÐB = 1/2boogACÐM = boog(AC) (middelpuntshoek)ÐACP = 90° - ÐACM = 90° - xÐACP = 1/2(180° - 2x) = 1/2ÐMDus:ÐACP = 1/2boog(AC)Dus ÐACP is een omtrekshoek.Driehoek PAC en driehoek PCB zijn gelijkvormig. Richar Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 maart 2012
Richar Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 maart 2012
Dag Richard,Ja, zo is 't wel ongeveer.Groet, dk woensdag 28 maart 2012
dk woensdag 28 maart 2012
©2001-2025 WisFaq