Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Modulusvergelijking algebraisch oplossen

Hallo,

Kan de volgende modulusvergelijking algebraisch worden opgelost zo ja dan wil ik graag weten hoe anders moet ik het gewoon met de gr doen

4x|x-1|=0,5

4x|x-1|-0,5=0
4x(x-1)-0,5=0 of 4x(-x+1)-0,5=0
4x2-4x-1/2=0 of -4x2+4x-1/2=0
met abc formule kom ik op
x=1,4 of x=-0,45 of x=0,85 of x=0,59
nu zie ik dat x=-0,45 niet voldoet volgens de Gr

waarom niet? je kan dus niet zonder de grafiek te tekenen de oplossingen die gelden vinden of je je moet alles invullen in de oorspronkelijke functie?

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 27 maart 2012

Antwoord

Bouddou,
4x|x-1|-0,5=0.Als x1,dan 4x(x-1)-0,5=0. Dus alleen antwoorden die voldoen aan x1 voldoen.

kn
dinsdag 27 maart 2012

©2001-2024 WisFaq