Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43526 

Re: Combinatie logaritme met exponentiële groei

Ik heb morge examen wiskunde en ik heb net dezelfde vraag in mijn cursus en vindt het antwoord ook niet.
Hoe pas je die formule dan toe??
Ik vind het antwoord nog steeds niet :s
Groetjes

Lauria
3de graad ASO - zondag 25 maart 2012

Antwoord

De vergelijking was:
135·106 · (1,0234)x = 238·106 · (1,0089)x

Schrijf dit als:
(1,0234)x/(1,0089)x=238·106/135·106

Dit wordt dan:
(1,0234/1,0089)x=238/135

Dat wordt:
1.01437209x=1.762962963

Zou het dan lukken?

hk
dinsdag 27 maart 2012

©2001-2024 WisFaq