Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekende uit formule halen

24(x-20)/0,125=1920
Ik heb de volgende stap gebruikt:
1920=24x-480/0,125
Ik weet niet hoe ik /0,125 moet verwerken en welke stappen ik dan moet nemen.

Saar
Student hbo - woensdag 21 maart 2012

Antwoord

Vermoedelijk bedoel je 1920=(24x-480)/0.125
Vermenigvuldig nu eens links en rechts met 0,125, dan krijg je
0,125·1920=(24x-480)/0,125·0,125 oftewel
0,125·1920=24x-480 oftewel
240=24x-480 en dan zal het wel lukken hoop ik.

hk
woensdag 21 maart 2012

©2001-2024 WisFaq