Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking na partieel integreren

integraal ln(x)/x dx = 1/2 ln2(x)
integraal xn ln(x) dx = (ln(x)-(1/(n+1))·xn+1/(n+1)
n$
\ne
$-1

dus is in de limiet met n naar -1
(ln(x)-(1/(n+1)) · xn+1/(n+1) = 1/2 ln2(x)

Is er iemand die dit rechtstreeks kan bewijzen?

Christ
Iets anders - dinsdag 20 maart 2012

Antwoord

Het klopt niet: vul maar x=0 in; dan geldt 1/2 ln2(1)=0 en als we in de andere uitdrukking x=1 invullen komt er -1/(n+1)2. Dat laatste heeft limiet -oneindig voor n naar -1.

kphart
donderdag 22 maart 2012

©2001-2024 WisFaq