\require{AMSmath} Limiet met twee onbekende Ik zit met de volgende limiet waar ik niet uit kom:lim [(1/(x+h)) - 1/x] / hh-0Kunnen jullie mij hiermee helpen? Bedankt! Kees Student hbo - maandag 19 maart 2012 Antwoord 't Is vooral een kwestie van gelijknamig maken:$\Large\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{1}{{x + h}} - \frac{1}{x}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{x}{{x\left( {x + h} \right)}} - \frac{{x + h}}{{x\left( {x + h} \right)}}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{{x - x - h}}{{x\left( {x + h} \right)}}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{{ - h}}{{x\left( {x + h} \right)}}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} - \frac{1}{{x(x + h)}} = \\ - \frac{1}{{x^2 }} \\ \end{array}$Helpt dat? WvR dinsdag 20 maart 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met de volgende limiet waar ik niet uit kom:lim [(1/(x+h)) - 1/x] / hh-0Kunnen jullie mij hiermee helpen? Bedankt! Kees Student hbo - maandag 19 maart 2012
Kees Student hbo - maandag 19 maart 2012
't Is vooral een kwestie van gelijknamig maken:$\Large\begin{array}{l} \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{1}{{x + h}} - \frac{1}{x}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{x}{{x\left( {x + h} \right)}} - \frac{{x + h}}{{x\left( {x + h} \right)}}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{{x - x - h}}{{x\left( {x + h} \right)}}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} \frac{{\frac{{ - h}}{{x\left( {x + h} \right)}}}}{h} = \\ \mathop {\lim }\limits_{h \to 0} - \frac{1}{{x(x + h)}} = \\ - \frac{1}{{x^2 }} \\ \end{array}$Helpt dat? WvR dinsdag 20 maart 2012
WvR dinsdag 20 maart 2012
©2001-2024 WisFaq