Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Top berekenen

gegeven de functies y1=1/2x2(x-2)(x+2) en y2=-x2+4x

Gevraagd: Bepaal van beide functies de karakeristieken mbv de GR
Schrijf op wat je invoert en welke vensterinstellingen je gebruikt om alle karakterstieken in beeld te krijgen

Ik heb de nulpunten van beide functies bepaald:
maar hoe kom ik aan de top ? van y1?
1/2x 2(x-2)(x+2)=0
x=0 x=2 x=-2
snijp yas (0,0)

bouddo
Leerling mbo - maandag 19 maart 2012

Antwoord

Met de commando's Maximum en Minimum bepaal je de toppen van de grafiek.
Je vindt ze onder het Calc(ulate) menu, althans als je een TI-machine gebruikt.

MBL
maandag 19 maart 2012

©2001-2024 WisFaq