Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verbruik aantal Kwh berekenen

Ik kan deels niet uit het volgende vraagstuk komen:

Het elektriciteitsbedrijf berekent jaarlijks vaste kosten van 30 eur. Verder betaal je per verbruikt KWh nog eur 0,09.

a. laat zien, dat de kosten per Kwh daardoor elk jaar zijn:
K(a)=0,09+(3000/a) waarin a het aantal verbruikte KWh per jaar is en K de kosten in centen zijn.
b. hoeveel betaal je jaarlijks per Kwh bij een verbruik van 600 kWh?
c. Hoeveel gebruik je in een bepaald jaar als de kosten per Kwh dat jaar eur 0,20 zijn?

Beredeneer ik dit goed?:
a. stel a=1, dan zijn de kosten voor 1kwh 0,09 +3000/1=30,09

b. kosten zijn bij een verbruik van 600kwh 30+0,09*600
=30+54=84eur

c. gebruik bij 0,20 eur per kwh is:

30+0,20*a= hier loop ik ook vast

bouddo
Leerling mbo - maandag 19 maart 2012

Antwoord

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de formule bij a) moet luiden: 9+3000/a.
Weet je zeker dat je die goed hebt door gegeven?

ad b)
Bedoeld wordt: wat zijn de kosten per Kwh als je jaarlijks 600 Kwh gebruikt.
Je kunt dus de 84 Euro die jij hebt berekend delen door 600: 84/600=0.14 euro

Maar waarom niet de fomule van onderdeel a gebruikt: 9+3000/600=14 eurocent.

c)De kosten per kWh zijn 0,20 euro=20 eurocent.
Dus K(a)=9+3000/a=20.
Oplossen, en klaar.

hk
maandag 19 maart 2012

©2001-2024 WisFaq