Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte deel van cirkel berekenen

Ik heb een cirkel met straal r. Loodrecht op de straal is een lijn met onbekende lengte (L) op een onbekende afstand van het midden (x). De oppervlakte van de cirkel is 60m2 en het deel A is 20m2
Hoe bereken ik x?

Hooghi
Student hbo - zondag 18 maart 2012

Antwoord

Voorlopig kunnen we niet verder dan de straal van de cirkel berekenen.
Uit $\pi$r2 = 60 volgt r2 = 60/$\pi$ zodat r = √(60/$\pi$).
Daarna moet je eerst maar eens vertellen wat ineens die letter A in je vraag voorstelt....
Maar wellicht ben je al een stuk verder nu de straal bekend is.

MBL
zondag 18 maart 2012

 Re: Oppervlakte deel van cirkel berekenen 

©2001-2024 WisFaq