Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte gelijkzijdige driehoek

hallo,

We hebben een gelijkzijdige driehoek met een basis van 0,5a en een hoogte van (1/4$\sqrt{3}$ x a). Wat is dan de oppervlakte?

ons leerboek geeft als antwoord: 1/8a2$\sqrt{3}$

klopt dit?

A
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 maart 2012

Antwoord

De oppervlakte van een driehoek vind je met de formule Opp = 1/2·basis·hoogte
In dit geval dan: Opp = 1/2 · 1/2a · 1/4a$\sqrt{ }$(3) = 1/16a2$\sqrt{ }$(3)

MBL
vrijdag 16 maart 2012

©2001-2025 WisFaq