Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoek tussen de snijpunten van twee grafieken

Gegeven is de functie f(x)=2x2+4x en g(x)=-x2-2x+9

Bereken de hoek die de raaklijnen aan de grafieken van f en g in het punt (1,6) met elkaar maken

f'(1)=8--- tan8=82,88gr
g'(1)=-4--- tan-4=-75,96gr

Ik dacht dat de hoek dus zou zijn 82,88gr+75,96gr =158,84gr

Maar uit het antwoord blijkt dat je dit antwoord van 180gr moet aftrekken 180 gr-158,84gr=21,16gr

Ik kan me niet goed voorstellen waarom dit zo is en om welke hoek gaat het precies kan iemand me mischien dit in een tekening duidelijk maken?

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 13 maart 2012

Antwoord

De tekening kun je best zelf maken, desnoods met hulp van je GR.
En wat die hoek betreft ben je het 'slachtoffer' van een afspraak. De hoek die twee lijnen met elkaar maken is (afspraak!) maximaal 90 graden.
Jouw antwoord van bijna 159 graden is dus alleen maar door die afspraak veranderd in bijna 21 graden.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat men zich er in de schoolwiskunde niet altijd streng aan houdt.

MBL
dinsdag 13 maart 2012

©2001-2024 WisFaq