Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zie mijn fout niet!

Ik moet de oppervlakte bepalen tussen f(x)=2x2+4x en
g(x)=-x2-2x+9 Bij het bepalen van de grenzen kom ik op -3 en 1
gf op [-1,3] omdat g een bergparabool is dan is de integraalò van-1 tot3 (-3x2-6x+9)dx te berekenen
=[-1/3 x3-3x2+9x] van -1 tot 3=
-1/3-3+9-(-27/-3-27-27)=-1/3+6+9-9+27+27 ik begrijp echt niet wat ik fout doe en ik weet dat volgens het antwoord er 32 uit moet komen en op de Gr klopt dit antwoord ook Kan iemand mij wijzen op mijn fout?

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 13 maart 2012

Antwoord

Je verandert per ongeluk de grenzen !!

MBL
dinsdag 13 maart 2012

©2001-2024 WisFaq