Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60417 

Re: Raaklijn ellips uit een punt

Kunt u het misschien verder uitwerken, want ik probeer het de hele tijd, maar ik zit er ver naast.

Alvast bedankt

dina
3de graad ASO - zondag 11 maart 2012

Antwoord

Beste Dina,

Als je y = m(x+1)+2 vervangt in de vergelijking van de ellips, dan bekom je een kwadratische vergelijking in x waarin de parameter m nog voorkomt. De discriminant hiervan wordt 0 voor m = -1/2 of voor m = 3/2, kan je dat controleren?

mvg,
Tom

td
zondag 11 maart 2012

 Re: Re: Raaklijn ellips uit een punt 

©2001-2024 WisFaq