Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67127 

Re: Brandpunten en toppen van een ellips

Dat heb ik ook gedaan, maar ik kom aan een andere uitkomst dan in ons handboek staat. In het handboek staat: F1(√17,0) en F2(-√17,0) en de toppeen zijn (7,0),(7,0), (0,2√2) en (0,-2√2)

dina
3de graad ASO - zondag 11 maart 2012

Antwoord

Dan klopt er iets niet in het handboek of met de door jou ingestuurde vergelijking.
Deze ellips ligt rond de oorsprong en daarom heeft hij de toppen op de assen liggen.
Stel je bijv. x = 0, dan krijgt je y2 = 64 en dus y = 8 of y = -8.
Controleer dus maar even wat er niet klopt (of dat je misschien een leesbril moet opzetten!)

MBL
zondag 11 maart 2012

©2001-2024 WisFaq