\require{AMSmath} Bepaal alle oplossingen x Hoi,Ik ben momenteel met eerstegraads vergelijkingen bezig en moet alle oplossingen voor x geven.een (x+1)2=1 = x=0, x=-2 -achtige vergelijking heb ik geen probleem mee.Nu bij deze:(x+1)2 = (2x-1)2Ik heb em al proberen uit te werken, dan krijg ik:x2+1 = 4x2-1-3x2 = -2x2 = 2/3Dit lijkt me niet de bedoeling; ws. hoor ik deze niet uit te werken en is er een ander trucje voor - zou wel mooi zijn om die te kennen En voor alle zekerheid zodat ik hier niet binnen de 5 minuten weer met een vraag kom - zou ik ook de werkwijze kunnen krijgen voor deze:9(2x+1)2 = 4(1-2x)2 Dit zou de moeilijkste in die reeks die ik heb moeten zijn.Dikke merci op voorhand! Thomas Iets anders - zaterdag 10 maart 2012 Antwoord Nou ik weet niet:(x+1)2=x2+2x+1 en niet x2+1.Hetzelfde voor:(2x-1)2=4x2-4x+1Dus dat nog maar 's opnieuw dan!Als x2=a dan is x=$-\sqrt{a}$ of x=$\sqrt{a}$.De eerste stappen van het laatste voorbeeld:9(2x+1)2=4(1-2x)29(4x2+4x+1)=4(1-4x+4x2)...Zou het dan lukken?Zie ook 2. Tweedegraadsvergelijkingen oplossen. WvR zaterdag 10 maart 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Ik ben momenteel met eerstegraads vergelijkingen bezig en moet alle oplossingen voor x geven.een (x+1)2=1 = x=0, x=-2 -achtige vergelijking heb ik geen probleem mee.Nu bij deze:(x+1)2 = (2x-1)2Ik heb em al proberen uit te werken, dan krijg ik:x2+1 = 4x2-1-3x2 = -2x2 = 2/3Dit lijkt me niet de bedoeling; ws. hoor ik deze niet uit te werken en is er een ander trucje voor - zou wel mooi zijn om die te kennen En voor alle zekerheid zodat ik hier niet binnen de 5 minuten weer met een vraag kom - zou ik ook de werkwijze kunnen krijgen voor deze:9(2x+1)2 = 4(1-2x)2 Dit zou de moeilijkste in die reeks die ik heb moeten zijn.Dikke merci op voorhand! Thomas Iets anders - zaterdag 10 maart 2012
Thomas Iets anders - zaterdag 10 maart 2012
Nou ik weet niet:(x+1)2=x2+2x+1 en niet x2+1.Hetzelfde voor:(2x-1)2=4x2-4x+1Dus dat nog maar 's opnieuw dan!Als x2=a dan is x=$-\sqrt{a}$ of x=$\sqrt{a}$.De eerste stappen van het laatste voorbeeld:9(2x+1)2=4(1-2x)29(4x2+4x+1)=4(1-4x+4x2)...Zou het dan lukken?Zie ook 2. Tweedegraadsvergelijkingen oplossen. WvR zaterdag 10 maart 2012
WvR zaterdag 10 maart 2012
©2001-2024 WisFaq