Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onderzoek of vergelijkingen cirkels voorstellen

bij: algemene vergelijking van een cirkel
onze leraar gaat zodanig snel dat ik het antwoord niet heb kunnen opschrijven daarom probeerde ik zelf maar.

onderzoek of de volgende vergelijkingen cirkels voorstellen
Indien dat geval vertel ons de straal en de co van het middelpunt

1.x2+y2-6x-2y+5=0
daarbij had ik
x2-6x+32+y2-2y+12=32+12-5
dan (x-3)2+(y-1)2=5
hieruit is M=(3,1) en straal =5
ik weet niet of dit klopt maar nu
ik vind geen oplossingen voor de volgende 2

1)x2+y2-x+4=0

2)x2+y2-x-y=0

dank bij voorbaat
pieter

Pieter
2de graad ASO - donderdag 16 januari 2003

Antwoord

Je eerste oplossing is helemaal o.k.

Bij de tweede geef ik je als hint: x2 - x heeft verband met (x - 1/2)2 en voor y2 kun je in deze situatie lezen (y - 0)2

En bij de derde is er dus weer het verband dat je ook bij de tweede zag.

MBL
donderdag 16 januari 2003

©2001-2024 WisFaq