Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte tussen twee sinusoiden

Gegeven de functie f(x)=1-2sinx g(x)=cos2(x)
Bereken de oppervlakte van het vlakdeel ingesloten door f en g op [0,2p]
grenzen zijn x=0+kp--- x=0, x=p, x=2p
Tussen 0 en p geldt: g(x) f(x) en tussen p en 2p geldt: f(x)g(x)
Dan kom ik tot de volgende twee integralen:
òvan 0totp(cos2(x)+2sinx-1)dx+[òvan p2p(-cos2(x)-2sinx+1)dx
Is dit goed en zo ja kun je deze verder vereenvoudigen of moet je meteen de primitieve kunnen vinden hieruit?

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 9 maart 2012

Antwoord

Je kunt direct de primitieven nemen en de grenzen invullen.

MBL
zaterdag 10 maart 2012

 Re: Oppervlakte tussen twee sinusoiden 

©2001-2024 WisFaq