Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Tussen de gemiddelde levensduur L(in jaren) en het gemiddelde gewicht(in kg ) bestaat het volgende verband L=10 G0,2

Een gemiddeld nijlpaard wordt 45 jaar oud. Hoe zwaar is zo'n gemiddeld nijlpaard.

Subtitutie geeft:
45=10·G 0,2
4,5=G0,2
G=10$\sqrt{ }$(4,5)2 is dit goed?

bouddo
Leerling mbo - donderdag 8 maart 2012

Antwoord

Dat klopt niet. Ik zou zeggen G=4,55. Toch?

WvR
vrijdag 9 maart 2012

©2001-2024 WisFaq